Volg Software Zaken

Blog Privacy

De Data Pro Code: gedragscode voor verwerkers

De Data Pro Code is een gedragscode voor verwerkers (data processors) van persoonsgegevens, en is de eerste gedragscode die is goedgekeurd door de Autoriteit Persoonsgegevens. De Data Pro Code geeft concrete gedragsregels voor verwerkers en is een nadere uitwerking van de verplichtingen voor data processors (verwerkers).

Diederik Merkens

Privacy in het nieuws: tweede helft 2019

December 2019; de AVG is nu anderhalf jaar van kracht. Naast de bijna wekelijkse nieuwsartikelen over datalekken en boetes, gebeurt er een hoop meer. In dit artikel bespreken wij wat er de laatste tijd gebeurd is op het gebied van privacy, acties die de Nederlandse en andere Europese toezichthouders de afgelopen tijd uitgevoerd hebben, en…

Joost Krapels
Afbeelding

Autoriteit Persoonsgegevens publiceert DPIA-lijst

Op 27 november 2019 heeft de Autoriteit Persoonsgegevens een lijst gepubliceerd met verwerkingen van persoonsgegevens waarvoor een data protection impact assessment (DPIA) verplicht is. De lijst bestaat uit 17 categorieën verwerkingen. Verwerkt u persoonsgegevens in één van deze categorieën? Dan is het uitvoeren van een DPIA altijd verplicht.

Jelle Hoekstra

Privacy in het nieuws

Dat de hype rondom privacy na de inwerking treding van de AVG niet voor altijd even groot zou blijven is voor niemand een verrassing. Of het naleven van wet-en regelgeving belangrijk blijft voor bedrijven, hangt af van de assertiviteit en activiteit van Toezichthouders. In dit artikel bespreken wij wat er de laatste tijd gebeurd is…

Joost Krapels

AVG grondslagen: kies de juiste grondslag

Onder de AVG is het verplicht om een grondslag te bepalen voor elke verwerking van persoonsgegevens. Er zijn zes mogelijke grondslagen, het is belangrijk om voor elke activiteit de juiste te kiezen.

Sieuwert van Otterloo