Volg Software Zaken

Blog Privacy

5 juni: open privacydiscussie op afstand

Op vrijdag 5 juni houden wij bij ICT Institute een open privacydiscussie over een aantal actuele privacy-onderwerpen. De discussie is bedoeld voor Functionarissen Gegevensbescherming en privacy professionals met CIPP/E. Het programma is als volgt: 14.00 – 14.30 stellingen m.b.t. het boetebesluit Vingerafdrukken van de AP (bit.ly/2WR2hSI) 14.30 – 15.00 stellingen m.b.t. het standpunt Temperatuur meten…

Joost Krapels

Nieuwe privacyrichtlijn voor connected cars

De Autoriteit Persoonsgegevens maakte op 24 maart kenbaar onderzoek te gaan doen naar in Nederland gevestigde autofabrikanten. De AP gaf aan te gaan kijken of de AVG wordt nageleefd en houdt daarbij een richtlijn van het EDPB aan. Het EDPB, het Europese samenwerkingsverband van nationale toezichthouders, bracht eerder dit jaar een eerste versie uit van…

Joost Krapels

De Data Pro Code: gedragscode voor verwerkers

De Data Pro Code is een gedragscode voor verwerkers (data processors) van persoonsgegevens, en is de eerste gedragscode die is goedgekeurd door de Autoriteit Persoonsgegevens. De Data Pro Code geeft concrete gedragsregels voor verwerkers en is een nadere uitwerking van de verplichtingen voor data processors (verwerkers).

Sieuwert van Otterloo

Privacy in het nieuws: tweede helft 2019

December 2019; de AVG is nu anderhalf jaar van kracht. Naast de bijna wekelijkse nieuwsartikelen over datalekken en boetes, gebeurt er een hoop meer. In dit artikel bespreken wij wat er de laatste tijd gebeurd is op het gebied van privacy, acties die de Nederlandse en andere Europese toezichthouders de afgelopen tijd uitgevoerd hebben, en…

Joost Krapels
Afbeelding

Autoriteit Persoonsgegevens publiceert DPIA-lijst

Op 27 november 2019 heeft de Autoriteit Persoonsgegevens een lijst gepubliceerd met verwerkingen van persoonsgegevens waarvoor een data protection impact assessment (DPIA) verplicht is. De lijst bestaat uit 17 categorieën verwerkingen. Verwerkt u persoonsgegevens in één van deze categorieën? Dan is het uitvoeren van een DPIA altijd verplicht.

Jelle Hoekstra