Volg Software Zaken

Compliance Scan

De nieuwe privacywet AVG/GDPR heeft een hoop veranderingen teweeg gebracht. Er worden nieuwe eisen op het gebied van informatiebeveiliging gesteld, oude eisen worden aangescherpt, en u dient aan zowel de overheid als uw klanten verantwoording af te leggen over het gebruik van persoonsgegevens. Met een Compliance Scan van ICT Institute heeft u in slechts twee werkdagen een uitgebreid inzicht in wat u al goed doet en waar nog verbeterpunten liggen.

De scan

De Scan behandelt de tien belangrijkste onderwerpen van de AVG en is daarmee een erg goede graadmeter voor uw huidige beleid. Tijdens het interview inventariseren wij bijvoorbeeld met welke partijen u persoonsgegevens uitwisselt en of uw verwerkersovereenkomsten volledig zijn. De scan kan zowel in het Nederlands als in het Engels afgenomen worden.

Uitvoering

Na akkoord op de offerte gaan wij als volgt te werk:

  • Inplannen van de afspraak
  • Interview / besprekingen over de privacy-situatie en eventuele bijzonderheden of risico’s die moeten worden afgedekt
  • Review op aanwezigheid van verplichte documenten (register van verwerkingsactiviteiten, verwerkersovereenkomsten, privacy statement)
  • Bespreking van te nemen beslissingen zoals het aanstellen van een FG/DPO en uitvoering van DPIA’s
  • Verwerken van de verzamelde informatie tot een overzichtelijk rapport

In het uiteindelijke rapport beschrijven wij uw huidige AVG status en de te nemen stappen richting volledige compliance. De verwachte doorlooptijd is twee werkdagen.

Tijd en kosten

Het uitvoeren van de Compliance Scan kost voor een klein bedrijf € 800 exclusief BTW. Het interview zelf duurt ongeveer drie uur. De Compliance Scan kan natuurlijk ook voor middelgrote en grote organisaties gedaan worden, maar dit is een iets grotere inspanning. Voor deze situaties maken wij graag een offerte op maat.

Meer informatie

Voor verdere vragen kunt u het contactformulier onderaan deze pagina invullen. Voor een passende offerte kunt u ook het formulier invullen, of direct contact opnemen via info_at_ictinstitute.nl.

Veelgestelde vragen

Mijn bedrijf bestaat uit slechts drie medewerkers, heeft het wel zin om de scan te doen?
Voor kleine bedrijven is het net zo belangrijk om de AVG compliance op orde te hebben als voor grote bedrijven. Met alle privacy gerelateerde zaken op orde helpt u uw eigen bedrijf, organisaties waar u mee samen werkt, en natuurlijk uw klanten.

Wie is de meest geschikte persoon in mijn bedrijf voor het interview?
De meest geschikte persoon in de organisatie verschilt per bedrijf. Een directielid is vaak de beste keuze, omdat deze de vragen over huidige processen en beleid het best kan beantwoorden.

 

Image credit: @olloweb via Unsplash