Volg Software Zaken

Werken bij ICT Institute

ICT Institute is op zoek naar Security Experts, Lead Developers, Privacy Specialisten en AI Consultants om ons kernteam te versterken. We hebben verschillende open posities op meerdere niveaus (junior, medior en senior) voor mensen met de juiste analytische en communicatieve vaardigheden en een passie voor IT.

This page is also available in English.

Wie zijn wij?

ICT Institute / SoftwareZaken is een adviesbureau voor objectief en onafhankelijk IT-advies. Ons doel is om te zorgen dat IT op de juist manier wordt ingezet, waarbij wij de focus leggen op Security en Privacy. ICT Institute bestaat momenteel uit ongeveer 7 mensen. Dit “ongeveer” heeft te maken met onze werkwijze. Wij hebben een klein vast kernteam waarvan altijd minimaal 1 of 2 mensen bij een opdracht betrokken zijn. Daarnaast roepen wij ook vaak de hulp in van een van onze parttime consultants of freelancers. Een overzicht van het huidige team is hier te vinden.

De ICT Institute manier van werken

De meeste mensen bij ICT Institute hebben de rol van “consultant / expert”. In deze veelzijdige functie zal je het grootste deel van de tijd besteden aan het bieden van inzichten aan onze klanten door middel van onderzoek en consultancy: je bezoekt klanten voor interviews, inspecteert IT-systemen, code en documenten en levert resultaten in de vorm van presentaties en rapporten. In een typische week werk je aan twee deeltijdprojecten, waarbij bij elk project 2 of 3 experts betrokken zijn. Op deze manier is er veel interactie en samenwerking tussen de verschillende consultants / experts.

Naast advies wordt van je verwacht dat je een bijdrage levert aan onderzoek en ontwikkeling van nieuwe producten. Afhankelijk van je achtergrond en ambities kan dit betekenen: wetenschappelijk onderzoek, programmeren van onze eigen hulpmiddelen en scripts, lezen van trends en schrijven op onze blog of het verbeteren van onze checklists en ander materiaal. Wij verwachten dat iedereen bijdraagt aan de voortdurende verbetering van onze diensten en ook verantwoordelijkheid neemt voor groei en ontwikkeling van persoonlijke kennis. Er is veel ruimte voor initiatief: elke persoon kan de thema’s selecteren waaraan hij of zij werkt op basis van persoonlijke interesses en waarde voor het bedrijf op de lange termijn.

Wie wij zoeken

Om bij ICT Institute te passen, vragen wij van onze medewerkers het volgende te hebben en kunnen:

Analytische vaardigheden. Alle huidige medewerkers hebben een academische en wetenschappelijke achtergrond, zoals een Master of Science of een PhD in computerwetenschappen, wiskunde, natuurkunde of andere wetenschappen.

Passie voor software. Ervaring hebben met programmering in de onderzoeks- / academische wereld of als IT-professional is onmisbaar. De meeste opdrachten zijn vrij technisch, dus een goed begrip van code en programmeren is een must.

Mogelijkheid om technische problemen aan een niet-technisch publiek uit te leggen, rekening houdend met het gebruikersperspectief en bredere kwesties zoals economische waarde, privacy, veiligheid en reputatie.

Sterke communicatie- en presentatievaardigheden om onze klanten te informeren en adviseren over voorstellen en projecten. Opdrachten zijn pas geslaagd als de klant blij is met het resultaat en de uitkomsten snapt.

Een Agile mindset. Wij werken zelf op een Agile manier, met directe communicatie, korte feedback loops en een focus op mensen in plaats van methodes en processen. Zo focussen we ons op wat belangrijk is en blijft de klant altijd up to date.

Nederlands en Engels spreken, lezen en schrijven. Niet al onze klanten zijn Nederlandstalig en/of in Nederland gevestigd, dus het is belangrijk om met zowel Nederlands als Engels goed uit de voeten te kunnen. Ook veel informatie en literatuur is in het Engels.

Naast deze kernvaardigheden hopen we ook dat je unieke ervaring en kennis inbrengt op het gebied van softwareontwikkeling, IT-beveiliging, Privacy, Artificial Intelligence, IT-onderzoek of IT-kwaliteit. We geloven dat een verscheidenheid aan achtergronden nuttig is om klanten het beste advies te geven. Als je dus een unieke ervaring of perspectief hebt, vertel het ons dan. Van pas afgestudeerden zonder een unieke werkervaring horen wij graag wat je zou willen leren of ontwikkelen bij ICT Institute. Onze privacy expert Joost Krapels heeft hier zijn masterscriptie geschreven, en wij hopen op meer jong talent!

Functies en criteria

In ons wervingsproces bepalen we eerst of we een persoon willen inhuren op basis van de bovenstaande vaardigheden, en vervolgens proberen we de juiste rolbeschrijving en functie te vinden. We hebben dus posities voor alle niveaus van ervaring. Om wat structuur te bieden, hebben we de volgende niveaus gedefinieerd:

  • Junior consultant: afgestudeerd Master of Science met 0-2 jaar ervaring.
  • Medior consultant: afgestudeerd Master of Science met 2-5 jaar ervaring of PhD afgestudeerd met 0-2 jaar werkervaring.
  • Senior consultant / projectmanager: afgestudeerd Master of Science met meer dan 5 jaar ervaring of PhD afgestudeerd met 2+ jaar werkervaring.

Wat wij bieden

Met de vele baankansen die er momenteel in de IT zijn, vraag je je natuurlijk af “Waarom zou ik voor ICT Institute kiezen?”. Goede vraag! Wij hebben de belangrijkste redenen alvast op een rijtje gezet:

  • ICT Institute is een geweldige plek om te werken; wij zijn een cross-over bedrijf met de passie en het enthousiasme van een startup en de financiële gezondheid van een groot traditioneel bedrijf. Iedereen in ons bedrijf werkt aan dingen waar ze om geven, krijgt de vrijheid en de middelen om hun werk zo goed mogelijk te doen en krijgt steun van alle andere mensen in het bedrijf. Kennis hebben is één ding, maar werken met passie en kennis delen is voor ons nog belangrijker.
  • Wij bieden een goed salaris; door ons eenvoudige en transparante bedrijfsmodel, dat alle werkelijke kosten dekt, zijn wij in staat de gebruikelijke salarissen voor alle functies te betalen. Daarnaast zijn er enkele leuke voordelen (telefoonkosten gedekt, je favoriete laptop, mogelijkheid om workshops en conferenties te bezoeken, etc.).
  • Medewerkers hebben de kans om partner- en bedrijfseigenaar te zijn; ICT Institute heeft een aandelencertificeringsplan waarmee wij onze medewerkers economisch aandelenbezit kunnen aanbieden. Voor ons is dit meer dan alleen een financieel plan: we willen dat iedereen zich mede-eigenaar voelt van ons bedrijf.

Meer informatie

Als je geïnteresseerd bent, maar nog niet zeker weet of je wilt solliciteren kan je ook contact opnemen met Sieuwert van Otterloo of een ander teamlid voor een kennismakingsgesprek. Als je eerst meer informatie wilt, kijk dan in onze lijst met projecten, onze lijst met lezingen en onze blog. Je kunt op elk moment solliciteren door je CV (of een link naar LinkedIn) en een korte brief te sturen met een beschrijving van het soort functie waarin je geïnteresseerd bent. Mocht je worden uitgenodigd voor een interview: onze dresscode is business casual, das is niet verplicht.

 

Image credit: Unsplash, icon credit: www.flaticon.com