Volg Software Zaken

Werken bij ICT Institute

ICT Institute is voortdurend op zoek naar nieuwe consultants / experts om ons kernteam te versterken. We hebben verschillende open posities op meerdere niveaus (junior, medior en senior) voor mensen met de juiste analytische en communicatieve vaardigheden en een passie voor IT. Bij vragen kunt u contact met ons opnemen via de contactgegevens onderaan deze pagina.

De ICT Institute manier van werken

De meeste mensen bij ICT Institute hebben de rol van “consultant / expert”. In deze veelzijdige functie zal u het grootste deel van de tijd besteden aan het bieden van inzichten aan onze klanten door middel van onderzoek en consultancy: u bezoekt klanten voor interviews, inspecteert IT-systemen, code en documenten en levert resultaten in de vorm van presentaties en rapporten. In een typische week werkt u aan twee deeltijdprojecten, waarbij bij elk project 2 of 3 experts betrokken zijn. Op deze manier is er veel interactie en samenwerking tussen de verschillende consultants / experts.

Naast consultancy / advies wordt van u verwacht dat u een bijdrage levert aan onderzoek en ontwikkeling van nieuwe producten. Afhankelijk van uw achtergrond en ambities kan dit betekenen: wetenschappelijk onderzoek, programmeren van onze eigen hulpmiddelen en scripts, lezen van trends en schrijven op onze blog of het verbeteren van onze checklists en ander materiaal. Elke persoon moet bijdragen aan de voortdurende verbetering van onze diensten en zal ook verantwoordelijkheid nemen voor groei en ontwikkeling van persoonlijke kennis. Er is veel ruimte voor initiatief: elke persoon kan de thema’s selecteren waaraan hij of zij werkt op basis van persoonlijke interesses en waarde voor het bedrijf op de lange termijn.

Wat wij zoeken

Om successvol te zijn, vragen wij van u het volgende te hebben en kunnen:

 • Analytische vaardigheden. Alle huidige medewerkers hebben een academische en wetenschappelijke achtergrond, zoals een Master of Science of een Ph.D. in computerwetenschappen, wiskunde, natuurkunde of andere wetenschappen.
 • Passie voor software. U moet ervaring hebben met programmering in de onderzoeks / academische wereld of als IT-professional.
 • Mogelijkheid om technische problemen aan een niet-technisch publiek uit te leggen, rekening houdend met het gebruikersperspectief en bredere kwesties zoals economische waarde, privacy, veiligheid en reputatie.
 • Sterke communicatie- en presentatievaardigheden
 • Agile mindset. We willen mensen die de Agile principes gebruiken zoals directe communicatie, korte feedbackloops en een focus op mensen in plaats van methodes en processen.
 • Nederlands en Engels spreken, lezen en schrijven.

Naast deze kernvaardigheden hopen we ook dat u unieke ervaring en kennis inbrengt op het gebied van softwareontwikkeling, IT-beveiliging of IT-kwaliteit. We geloven dat een verscheidenheid aan achtergronden nuttig is om klanten het beste advies te geven. Als u dus een unieke ervaring of perspectief heeft, vertel het ons dan. Als je pas afgestudeerd bent zonder een unieke werkervaring, vertel ons wat je zou willen leren of ontwikkelen als je hier werkt.

Functies en criteria

In ons wervingsproces bepalen we eerst of we een persoon willen inhuren op basis van de bovenstaande vaardigheden, en vervolgens proberen we de juiste rolbeschrijving en functie te vinden. We hebben dus posities voor alle niveaus van ervaring. Om wat structuur te bieden, hebben we de volgende niveaus gedefinieerd:

 • Junior consultant: afgestudeerd Master of Science met 0-2 jaar ervaring.
 • Medior consultant: afgestudeerd Master of Science met 2-5 jaar ervaring of Ph.D. afgestudeerd met 0-2 jaar werkervaring.
 • Senior consultant / projectmanager: afgestudeerd Master of Science met meer dan 5 jaar ervaring of Ph.D. afgestudeerd met 2+ jaar werkervaring.
 • Hoofd consultant: ervaren consultants met meer dan vijf jaar consultingervaring en unieke kennis om aan ons team toe te voegen.

Wat wij bieden

 • Een geweldige plek om te werken. ICT Institute is een cross-overbedrijf met de passie en het enthousiasme van een startup en de financiële gezondheid van een groot traditioneel bedrijf. Iedereen in ons bedrijf werkt aan dingen waar ze om geven, krijgt de vrijheid en de middelen om hun werk zo goed mogelijk te doen en krijgt steun van alle andere mensen in het bedrijf.
 • Een goed salaris. We hebben een eenvoudig en transparant bedrijfsmodel dat alle werkelijke kosten dekt en ons in staat stelt de gebruikelijke salarissen voor alle functies te betalen. Daarnaast zijn er enkele leuke voordelen (telefoonkosten gedekt, uw favoriete laptop, mogelijkheid om workshops en conferenties te bezoeken).
 • Een kans om partner- en bedrijfseigenaar te zijn: Softwarezaken heeft een aandelencertificeringsplan waarmee wij onze medewerkers economisch aandelenbezit kunnen aanbieden. Voor ons is dit meer dan alleen een financieel plan: we willen dat iedereen zich mede-eigenaar voelt van ons bedrijf.

Meer informatie

Als u geïnteresseerd bent, maar nog niet zeker weet of u wilt solliciteren kunt u ook contact opnemen met Sieuwert van Otterloo of een ander teamlid voor een kennismakingsgesprek. Als u eerst meer informatie wilt, kijk dan in onze lijst met projecten, onze lijst met lezingen en onze blog. U kunt op elk moment solliciteren door uw CV (of een link naar LinkedIn) en een korte brief te sturen met een beschrijving van het soort functie waarin u geïnteresseerd bent. Mocht u worden uitgenodigd voor een interview: onze dresscode is business casual, das is niet verplicht.

Image credit: public domain – unsplash via pixabay