Volg Software Zaken

Workshops en training

ICT Institute geeft cursussen, training en workshops op een aantal IT-gerelateerde onderwerpen. We gebruiken hiervoor meestal een team van docenten, dat een onderwerp vanuit meerdere kanten kan belichten. 

Kennisdeling op de agenda in 2024

Deze kennisdeling doen wij op meerdere momenten, met meerdere mensen, over verschillende onderwerpen. Onder het overzicht is per activiteit in 2023 een korte beschrijving te vinden, met een link naar meer informatie:

Activiteit Data
AVG en privacy cursus 11 oktober 2024

17 januari 2025

Engelstalig: op verzoek (EN)

ISO 27001 voor startups (gratis) op aanvraag
ISO 27001 Lead Auditor training 14-18 oktober 2024 (4 dagen)
Ethisch toepassen van AI op aanvraag
Agile volgens Scrum op aanvraag
Data Science training op aanvraag

Aanmelden kan door een mail te sturen naar sieuwert at ictinstitute.nl. In sommige gevallen kan het ook via eventbritelinks, zie hieronder de detailinformatie hiervoor. De trainingen zijn ook te vinden op Springest, voor wie liever via Springest boekt.

Beschrijving van de activiteiten

AVG en privacy basiscursus
De ICT Institute AVG en privacy cursus is geschikt voor iedereen met enige werkervaring die zich wil verdiepen in de AVG. Het is niet nodig om kennis te hebben over privacy. De cursus is bedoeld voor mensen die in de praktijk aan de slag willen met de AVG. Binnen 1 dag leer je wat de nieuwe regels zijn en hoe je deze kan toepassen om een middelgroot bedrijf in control te krijgen. De cursus wordt gegeven door dr. Sieuwert van Otterloo CIPP/E en/of Joost Krapels CIPP/E.
meer informatie over de cursus

Gratis ISO 27001 introductie
Deze training is speciaal voor startups: het is een korte training van 2 uur. De belangrijkste onderwerpen van ISO 27001 worden behandeld. Als investeerders willen dat je aantoonbaar aan informatiebeveiliging voldoet, dan is het een goed idee om deze cursus te volgen. Hiermee krijg je in korte tijd kennis over een ISMS (ISO / IEC 27001, Information Security Management Systems) en wat er nodig is om hieraan te voldoen. De training wordt gegeven door dr. Sieuwert van Otterloo en/of Joost Krapels.
meer informatie over de training

ISO 27001 Lead Auditor training
Om ISO 27001 te implementeren is het handig om te denken als een auditor die jouw implementatie komt controleren. Verder heb je voor het uitvoeren van interne audits ook aantoonbare kennis nodig. Op basis van praktische oefeningen krijgt u de controletechnieken onder de knie en ontwikkelt de competentie om een ​​auditprogramma, auditteam, communicatie met klanten en conflictoplossing te beheren. De training wordt gegeven door dr. Sieuwert van Otterloo en Nico Brand.
meer informatie over de training

Workshop ethisch toepassen van Artificial Intelligence

AI (artificiële intelligentie) roept veel nieuwe ethische en praktische vragen op: Hoe precies is AI echt? Wat gebeurt er als de AI het fout heeft? Welke data mag je gebruiken om AI te trainen? Om organisaties voor te bereiden op verantwoord gebruik van AI, biedt ICT Institute deze workshop aan. In de workshop leer je wat de ethische vragen rond AI en hoe je AI verantwoord inzet. De training wordt gegeven door dr. Sieuwert van Otterloo en dr. Stefan Leijnen.
meer informatie over de workshop
Flyer Ethische AI-toepassingen

Training Agile volgens Scrum

Om bedrijven te helpen met Agile werken bieden wij een basistraining Agile volgens Scrum. De training is geschikt voor organisaties die willen kennismaken met Agile en Scrum, teams die (beter) willen werken met Scrum en organisaties die Scrum ook op andere afdelingen uit willen gaan rollen. De training is geschikt voor bedrijven die met Scrum willen beginnen. Scrum kan bedrijfsbreed worden toegepast, of in grote bedrijven slechts op afdelingen. De cursus wordt gegeven door dr. Sieuwert van Otterloo.
meer informatie over de training
Flyer Training Agile volgens Scrum

Data Science training
Sinds kort verzorgen wij een interactieve Data Science training/workshop, waar u aan de hand van Python en R een goed inzicht krijgt in de kansen en mogelijkheden die Data Science biedt. De training wordt in-house gegeven, en er is een 1-daagse en een 2-daagse optie. De training is geschikt voor zowel mensen die wel- of geen ervaring met Data Science hebben. Enige handigheid met computers is gewenst, maar programmeerervaring is niet essentieel. Deelnemers met een statistische achtergrond kunnen met verdere training doorgroeien tot Data Scientist. De training wordt gegeven door dr. Sieuwert van Otterloo.
meer informatie over de training
Flyer Data Science training