Workshops en training

Processed with VSCOcam with g3 preset

Softwarezaken geeft trainingen en workshops op veel moderne en innovatieve aspecten van IT, zowel vanuit bedrijfsmatig, technisch en juridisch perspectief. We gebruiken hiervoor meestal een team van docenten, dat een onderwerp vanuit meerdere kanten kan belichten.

Uitvoering

Voor een training of workshop wordt er een gesprek gevoerd met de opdrachtgever. Hierin wordt besproken wie de deelnemers zijn van de workshop, hoe zij met het onderwerp aan de slag willen en welke thema’s in ieder geval langs moeten komen. Vervolgens kan er worden gesproken met enkele deelnemers of wordt een enquete gehouden om de voorkennis en doelen van de deelnemers zelf te horen.

Tijdens de workshops wordt gebruik gemaakt van presentaties en interactieve oefeningen. De workshop wordt vaak op locatie gegeven om de reistijd voor deelnemers te beperken.

Na afloop van de training ontvangen de deelnemers alle gebruikte presentaties, zodat zij dit na kunnen lezen. Indien gewenst worden er terugkomsessies gepland, of wordt er aanvullende coaching gegeven in de weken na de training als het team aan de slag gaat.

Trainingen kunnen zowel in het Nederlands als het Engels worden gegeven.

Tijd en kosten

De tijd en kosten van een training hangen af van de omvang van de te behandelen onderwerpen, de hoeveelheid tijd die deelnemers er zelfstandig in willen steken en de gevraagde ondersteuning achteraf. Het is onze bedoeling om kennis zo toegankelijk mogelijk te maken dus we geven incidenteel ook gratis trainingen. In andere gevallen werken we met eerlijke, vaste dagtarieven die onze kosten dekken.

Voorbeelden

We geven workshops over agile. Niet alleen om te beginnen met agile maar ook over het verbeteren van retrospectives en het opschalen van scrum. Ook trainen we teams in het gebruik van de Lean startup methode (zie deze Engelstalige woordenlijst Lean Startup), geven we uitleg over de regels rond gegevensbescherming en privacy en de nieuwe meldplicht datalekken, geven we uitleg over software due diligence en over copyright op software en open source. In het voorjaar van 2015 hebben we een uitgebreide cursus gegeven over nieuwe trends in programmeertalen en technieken.