Volg Software Zaken

Workshops en training

ICT Institute geeft cursussen, training en workshops op veel moderne en innovatieve aspecten van IT, zowel vanuit bedrijfsmatig, technisch, als juridisch perspectief. We gebruiken hiervoor meestal een team van docenten, dat een onderwerp vanuit meerdere kanten kan belichten. Daarnaast wisselen wij ook graag op andere manieren kennis uit, zoals een FG intervisie.

Kennisdeling op de agenda in 2020

Deze kennisdeling doen wij op meerdere momenten, met meerdere mensen, over verschillende onderwerpen. Onder het overzicht is per activiteit in 2020 een korte beschrijving te vinden, met een link naar meer informatie:

Activiteit Data
AVG en privacy cursus 4 December, 22 januari 2021
ISO27001 Introductie cursus 17-18 november
ISO27001 Lead Auditor training 17-20 november
Data Science cursus op aanvraag
Agile volgens Scrum cursus op aanvraag
FG Intervisie nog te plannen
Verdiepingstraining DPIA op aanvraag
Ethisch toepassen van AI op aanvraag

Beschrijving van de activiteiten

AVG en privacy basiscursus
De ICT Institute AVG en privacy cursus is geschikt voor iedereen met enige werkervaring die zich wil verdiepen in de AVG. Het is niet nodig om kennis te hebben over privacy. De cursus is bedoeld voor mensen die in de praktijk aan de slag willen met de AVG. Binnen 1 dag leer je wat de nieuwe regels zijn en hoe je deze kan toepassen om een middelgroot bedrijf in control te krijgen. De cursus wordt gegeven door Sieuwert van Otterloo CIPP/E en Joost Krapels CIPP/E.
meer informatie over de cursus

Flyer Basiscursus Privacy en AVG

 

ISO27001 Introductiecursus
Als er discussie is over ISO 27001 in uw organisatie, of als u denkt dat u in de toekomst misschien in aanraking zult komen met het ISO 27001-proces, dan is het een goed idee om deze cursus te volgen. In slechts 2 dagen heeft u een volledig overzicht van ISO 27001. De succesvolle afronding van deze cursus geeft u kennis over ISMS (ISO / IEC 27001, Information Security Management Systems) -vereisten. De cursus wordt gegeven door Sieuwert van Otterloo en Nico Brand.
meer informatie over de cursus

Flyer ISO27001 Introductiecursus

 

ISO27001 Lead Auditor training

Bij ICT instituut hebben de meeste consultants verschillende certificeringen, waaronder de ISO 27001 Lead Auditor Certification en kunnen door certificeringsinstellingen worden ingeschakeld om systeembeheersysteem-audits uit te voeren onder het aansturings- en managementsysteem van eerder genoemde. Op basis van praktische oefeningen krijgt u de controletechnieken onder de knie en ontwikkelt de competentie om een ​​auditprogramma, auditteam, communicatie met klanten en conflictoplossing te beheren. De training wordt gegeven door Sieuwert van Otterloo en Nico Brand.
meer informatie over de training

Flyer ISO27001 Lead Auditor training

 

Data Science training

Sinds kort verzorgen wij een interactieve Data Science training/workshop, waar u aan de hand van Python en R een goed inzicht krijgt in de kansen en mogelijkheden die Data Science biedt. De training wordt in-house gegeven, en er is een 1-daagse en een 2-daagse optie. De training is geschikt voor zowel mensen die wel- of geen ervaring met Data Science hebben. Enige handigheid met computers is gewenst, maar programmeerervaring is niet essentieel. Deelnemers met een statistische achtergrond kunnen met verdere training doorgroeien tot Data Scientist. De training wordt gegeven door Sieuwert van Otterloo.
meer informatie over de training

Flyer Data Science training

 

Training Agile volgens Scrum

Om bedrijven te helpen met Agile werken bieden wij een basistraining Agile volgens Scrum. De training is geschikt voor organisaties die willen kennismaken met Agile en Scrum, teams die (beter) willen werken met Scrum en organisaties die Scrum ook op andere afdelingen uit willen gaan rollen. De training is geschikt voor bedrijven die met Scrum willen beginnen. Scrum kan bedrijfsbreed worden toegepast, of in grote bedrijven slechts op afdelingen. De cursus wordt gegeven door Sieuwert van Otterloo.
meer informatie over de training

Flyer Training Agile volgens Scrum

 

De FG intervisie
Wij organiseren een paar keer per jaar intervisie-bijeenkomsten voor Functionarissen voor Gegevensbescherming (FG’s). Deelnemende FG’s bespreken hier samen privacy en AVG-vragenstukken om van elkaar te leren. Een intervisie-bijeenkomst is bedoeld voor professionals om van elkaar te leren. Elke deelnemer bereidt een casus voor: een praktijksituatie waar vragen over zijn of waar discussie over gevoerd kan worden. De intervisie wordt geleid door Joost Krapels CIPP/E en Sieuwert van Otterloo CIPP/E.
meer informatie over de bijeenkomsten

 

Verdiepingstraining DPIA

Een Data Protection Impact Assessment (DPIA) helpt organisaties om de impact van gegevensverwerkingen te bepalen. Het uitvoeren van een DPIA of ‘gegevens-beschermingseffectbeoordeling’ is soms wettelijk verplicht, maar hoe krijg je zo’n analyse op papier? In deze cursus wordt achtergrond verdiept en ga je daadwerkelijk een DPIA uitvoeren. De training wordt gegeven door Jelle Hoekstra CIPP/E CIPM.

meer informatie over de training

Flyer Verdiepingstraining DPIA

 

Workshop ethisch toepassen van Artificial Intelligence

AI (artificiële intelligentie) roept veel nieuwe ethische en praktische vragen op: Hoe precies is AI echt? Wat gebeurt er als de AI het fout heeft? Welke data mag je gebruiken om AI te trainen? Om organisaties voor te bereiden op verantwoord gebruik van AI, biedt ICT Institute deze workshop aan. In de workshop leer je wat de ethische vragen rond AI en hoe je AI verantwoord inzet. De training wordt gegeven door dr. Sieuwert van Otterloo en dr. Stefan Leijnen.

meer informatie over de workshop

Flyer Ethische AI-toepassingen