Volg Software Zaken

Expertise IT security

ICT Institute heeft op diverse securityaspecten experts in huis die u kunnen bijstaan. Wij voeren security-audits uit, leveren securityadvies, begeleiden bedrijven met het opzetten van een Information Security Management System (ISMS), en leveren ad interim een security adviseur of Security Officer.

Standaarden en kennis

Het grootste deel van onze medewerkers is gecertificeerd ISO 27001 lead auditor, en drie van ons vervullen de rol van Functionaris Gegevensbescherming bij klanten. Meer over deze rol en wat wij op het gebied van privacy voor u kunnen betekenen is te vinden op onze privacy expertise pagina.

Er is op het gebied van security veel open beschikbare kennis over best-practices. Het is belangrijk dat deze practices in bedrijven meer wordt gebruikt zodat er transparant en met up to date kennis gewerkt wordt. Resources die wij vaak gebruiken zijn onder andere:

Security-artikelen

Wij helpen organisaties ook om technische stappen te maken, en publiceren hierom regelmatig artikelen en templates op onze websites. Nederlandse artikelen worden gepubliceerd op www.softwarezaken.nl, en Engelse artikelen op www.ictinstitute.nl. Hieronder een overzicht van enkele relevante artikelen op het gebied van security en diverse gratis templates van Security Verified om te gebruiken, onderverdeeld per categorie.

ISMS

Blogposts

Voor het actuele overzicht van alle security-artikelen, kijk dan onder blog > security of klik hier voor de Nederlandse artikelen en klik hier voor de Engelse artikelen.