Volg Software Zaken

Nieuw kantoor Europalaan 400 Utrecht

| Sieuwert van Otterloo | Other

ICT Institute heeft een kantoor in Utrecht: Europalaan 400 in Utrecht is de nieuwe locatie. Veel workshops en trainingen worden, als deze niet digitaal zijn, op deze locatie worden gegeven. Let op: dit is een bezoekadres en geen postadres.

Locatie en route

Het kantoor is gevestigd in Dotslash, een bedrijfsverzamelcomplex gelegen in het zuiden van Utrecht. Tegenover de meubelboulevard, naast tramhalte Kanaleneiland Zuid en ook dichtbij het nieuwe Van der Valk. Het kantoor is zowel met openbaar vervoer als per auto bereikbaar.

Voor openbaar vervoer: pak vanaf Utrecht Centraal de sneltram (lijn 60 of 61) naar tramhalte Kanaleneiland-Zuid. Vanaf de tramhalte, neem de loopbrug over de weg. Je komt nu op een plein met de gebouwen Europalaan 100 – 500. In een van de hoeken ligt gebouw 400. Het kantoor van ICT Institute is op de begane grond.

Met de auto: Je kunt het beste Eendrachtlaan 100 invoeren op de navigatie, om bij de parkeergarage te komen. Vanaf de Eendrachtlaan is Europalaan 100 – 500 goed aangegeven (een hek en slagboom). Je kunt het eerste uur gratis parkeren, en om bij gebouw 400 te komen loop je tussen de gebouwen 100 en 200 door.

Inrichting van het kantoor

Het kantoor is ingericht als boardroom, om met maximaal 10 mensen te kunnen vergaderen of een workshop te houden. We gebruiken het kantoor dan ook voor privacy / AVG trainingen. Aan een van de muren hangt levensgroot een foto van de eerste computer. Het gaat om de analytical engine nummer 2 van Charles Babbage. De bouw van deze computer was het eerste IT-project van de Britse overheid. De echte computer zelf is nooit afgebouwd, maar er zijn wel twee replica’s gebouwd. De eerste is in het science museum in London, de twee, op de foto, staat in het computer history museum in Mountainview.

Author: Sieuwert van Otterloo
Dr. Sieuwert van Otterloo (CISA, CIPP/E) is IT-deskundige met kennis van software-kwaliteit, IT-strategie, projectmanagement, privacy, en verantwoord gebruik van AI. Hij geeft les aan de VU, doet onderzoek aan de HU en geeft advies en doet reviews bij organisaties door heel Nederland. Hij oprichter en directeur van ICT Institute.