Volg Software Zaken

Vacature privacy officer

ICT Institute is op zoek naar een Priavcy Officer die wil werken in een privacy-bewust en kennisgedreven organisatie. We zoeken iemand met verstand van privacy die zich verder wil verdiepen in informatiebeveiliging, privacy en AI. Deze functie is een combinatie-functie: je bent verantwoordelijk voor privacy binnen ICT Institute zelf, maar helpt ook opdrachtgevers met privacy-advies. Het unieke aan deze functie is dat er veel mogelijkheden zijn om je kennis verder te verbreden of te verdiepen: er zijn veel opleidingsmogelijkheden en je leert van de andere professionals. Er zijn posities voor junior, medior en senior privacy officers. Je hoeft dus nog geen expert te zijn, dat kan je bij ons worden.

De ICT Institute manier van werken

De meeste mensen bij ICT Institute hebben de rol van “consultant / expert”, al dan niet gecombineerd met researcher, developer of privacy officer. In elke fucntie zal je een deel van de tijd besteden aan het bieden van inzichten aan onze klanten door middel van onderzoek en consultancy: je bezoekt klanten voor interviews, inspecteert IT-systemen en documenten en levert resultaten in de vorm van presentaties of adviezen. In een typische week werk je deels aan privacy en informatiebeveiliging van ICT Institute en aan twee deeltijdprojecten, waarbij bij elk project 2 of 3 experts betrokken zijn. Op deze manier is er veel interactie en samenwerking tussen de verschillende consultants / experts.

Naast advies wordt van je verwacht dat je een bijdrage levert aan onderzoek en ontwikkeling van nieuwe kennis. Afhankelijk van je achtergrond en ambities kan dit betekenen: wetenschappelijk onderzoek, programmeren van onze eigen hulpmiddelen en scripts, lezen van trends en schrijven op onze blog of het verbeteren van onze checklists en ander materiaal.

Wij verwachten dat iedereen bijdraagt aan de voortdurende verbetering van onze diensten en ook verantwoordelijkheid neemt voor groei en ontwikkeling van persoonlijke kennis. Er is veel ruimte voor initiatief: elke persoon kan de thema’s selecteren waaraan hij of zij werkt op basis van persoonlijke interesses en waarde voor het bedrijf op de lange termijn.

ICT Institute biedt een bijzonder goede werkomgeving met leuke collega’s en aandacht voor maatschappelijk verantwoord ondernemen. We bieden marktconforme salarissen, meer dan marktconform opleidingsbudget en trainingsmogelijkheden en veel ruimte voor eigen inbreng en ideeën.

Wie wij zoeken

Om bij ICT Institute te passen, vragen wij van onze privacy officers het volgende te hebben en kunnen:

Analytische vaardigheden. Alle huidige medewerkers hebben een academische en wetenschappelijke achtergrond, zoals een Master of Science of een PhD in informatica, wiskunde, natuurkunde of andere wetenschappen. We zoeken mensen met vergelijkbare vaardigheden.

Passie voor privacy-vragen. Je hoeft niet per sé zo veel mogelijk privacy te willen, maar je moet wel willen weten hoe tracking werkt, wat techbedrijven doen en waar de wetgeving heen beweegt.

Mogelijkheid om technische problemen aan een niet-technisch publiek uit te leggen, rekening houdend met het gebruikersperspectief en bredere kwesties zoals economische waarde, privacy, veiligheid en reputatie.

Sterke communicatie- en presentatievaardigheden om onze klanten te informeren en adviseren over voorstellen en projecten. Opdrachten zijn pas geslaagd als de klant blij is met het resultaat en de uitkomsten snapt.

Een Agile mindset. Wij werken zelf op een Agile manier, met directe communicatie, korte feedback loops en een focus op mensen in plaats van methodes en processen. Zo focussen we ons op wat belangrijk is en blijft de klant altijd up to date.

Nederlands en Engels spreken, lezen en schrijven. Niet al onze klanten zijn Nederlandstalig en/of in Nederland gevestigd, dus het is belangrijk om met zowel Nederlands als Engels goed uit de voeten te kunnen. Ook veel informatie en literatuur is in het Engels.

Naast deze kernvaardigheden hopen we ook dat je unieke ervaring en kennis inbrengt.  We geloven dat een verscheidenheid aan achtergronden nuttig is om klanten het beste advies te geven. Als je dus een unieke ervaring of perspectief hebt, vertel het ons dan. Van pas afgestudeerden zonder een unieke werkervaring horen wij graag wat je zou willen leren of ontwikkelen bij ICT Institute.

Functies en criteria

In ons wervingsproces voor consultants bepalen we eerst of we een persoon willen inhuren op basis van de bovenstaande vaardigheden. Vervolgens doen we een aanbod voor een functie gebaseerd op je werkervaring. Om wat structuur te bieden, hebben we de volgende niveaus gedefinieerd:

  • Junior privacy officer: afgestudeerd Master of Science, LLM of vergelijkbaar  met 0-2 jaar ervaring.
  • Medior privacy: afgestudeerd op master-niveau, 2-5 jaar ervaring en bij voorkeur CIPP/E of juridische training
  • Senior privacy officer: afgestudeerd op master-niveau met meer dan 5 jaar ervaring. het helpt als je relevante opleidingen hebt gedaan (Security Officer, IT Auditor, Prvacy-training)

Praktisch

Dit is een fulltime functie voor 40 uur in de week. Meer weten? Check: werken bij ICT Institute.

Als je geïnteresseerd bent, maar nog niet zeker weet of je wilt solliciteren kan je ook contact opnemen met Sieuwert van Otterloo een ander teamlid voor een kennismakingsgesprek (sieuwert /at/  ictinstitute.nl). Als je eerst meer informatie wilt, kijk dan in onze lijst met projecten, onze lijst met lezingen en onze blog. Je kunt op elk moment solliciteren door je CV (of een link naar LinkedIn) en een korte brief te sturen met een beschrijving van het soort functie waarin je geïnteresseerd bent. Mocht je worden uitgenodigd voor een interview: onze dresscode is informeel (business casual).

Photo by Brooke Lark via Unsplash