Volg Software Zaken

Vacature: Consultant

ICT Institute is op zoek naar een Consultant om ons kernteam te versterken. We zoeken iemand met analytische (beta) vaardigheden, passie voor IT, informatiebeveiliging of privacy die  bovendien kan uitleggen en presenteren. ICT Institute levert objectief en onafhankelijk managementadvies en focust op de gebieden: privacy, security, softwarekwaliteit, IT Due Dilligence en IT-strategie. Er zijn posities voor junior, medior en senior consultant. Je hoeft dus nog geen expert te zijn, dat kan je bij ons worden.

De ICT Institute manier van werken

De meeste mensen bij ICT Institute hebben de rol van “consultant / expert”. In deze veelzijdige functie zal je het grootste deel van de tijd besteden aan het bieden van inzichten aan onze klanten door middel van onderzoek en consultancy: je bezoekt klanten voor interviews, inspecteert IT-systemen, code en documenten en levert resultaten in de vorm van presentaties en rapporten. In een typische week werk je aan twee deeltijdprojecten, waarbij bij elk project 2 of 3 experts betrokken zijn. Op deze manier is er veel interactie en samenwerking tussen de verschillende consultants / experts.

Naast advies wordt van je verwacht dat je een bijdrage levert aan onderzoek en ontwikkeling van nieuwe producten. Afhankelijk van je achtergrond en ambities kan dit betekenen: wetenschappelijk onderzoek, programmeren van onze eigen hulpmiddelen en scripts, lezen van trends en schrijven op onze blog of het verbeteren van onze checklists en ander materiaal. Heb je affiniteit met wetenschappelijk onderzoek? Bekijk dan ook onze vacature IT researcher.

Wij verwachten dat iedereen bijdraagt aan de voortdurende verbetering van onze diensten en ook verantwoordelijkheid neemt voor groei en ontwikkeling van persoonlijke kennis. Er is veel ruimte voor initiatief: elke persoon kan de thema’s selecteren waaraan hij of zij werkt op basis van persoonlijke interesses en waarde voor het bedrijf op de lange termijn.

Wie wij zoeken

Om bij ICT Institute te passen, vragen wij van onze consultants het volgende te hebben en kunnen:

Analytische vaardigheden. Voor het geven van advies moet je goed zijn in gestructureerd oplossen van praktsche problemen en omgaan met data. Dit blijkt bijvoorbeeld uit het met goede cijfers afronden van een exacte studie.

Passie voor IT of privacy. Bij veel opdrachten gebruiken we kennis en standaarden voor IT  en privacy. Je moet het interessant vinden om ook inhoudelijke zaken te bespreken en hier meer over te willen weten.

Mogelijkheid om technische problemen aan een niet-technisch publiek uit te leggen, rekening houdend met het gebruikersperspectief en bredere kwesties zoals economische waarde, privacy, veiligheid en reputatie.

Sterke communicatie- en presentatievaardigheden om onze klanten te informeren en adviseren over voorstellen en projecten. Opdrachten zijn pas geslaagd als de klant blij is met het resultaat en de uitkomsten snapt.

Een ondernemende instelling. Wij werken praktisch, met directe communicatie, korte feedback loops en een focus op mensen in plaats van methodes en processen.

Nederlands en Engels spreken, lezen en schrijven. Niet al onze klanten zijn Nederlandstalig en/of in Nederland gevestigd, dus het is belangrijk om met zowel Nederlands als Engels goed uit de voeten te kunnen. Ook veel informatie en literatuur is in het Engels.

Naast deze kernvaardigheden hopen we ook dat je ervaring en kennis ontwikkelt op het gebied van softwareontwikkeling, IT-beveiligingPrivacy, Artificial IntelligenceIT-onderzoek of IT-kwaliteit. We geloven dat een verscheidenheid aan achtergronden nuttig is om klanten het beste advies te geven. Als je dus een unieke ervaring of perspectief hebt, vertel het ons dan. Van pas afgestudeerden zonder een unieke werkervaring horen wij graag wat je zou willen leren of ontwikkelen bij ICT Institute.

Functies en criteria

In ons wervingsproces voor consultants bepalen we eerst of we een persoon willen inhuren op basis van de bovenstaande vaardigheden. Vervolgens doen we een aanbod voor een functie gebaseerd op je werkervaring. Om wat structuur te bieden, hebben we de volgende niveaus gedefinieerd:

  • Trainee: afgestudeerd Master of Science met 0-2 jaar ervaring. Bij een traineeship ligt er veel ervaring op opleiding en snelle ontwikkeling.
  • Junior consultant: afgestudeerd Master of Science met 0-2 jaar ervaring.
  • Medior consultant: afgestudeerd Master of Science met 2-5 jaar ervaring of PhD afgestudeerd met 0-2 jaar werkervaring.
  • Senior consultant / projectmanager: afgestudeerd Master of Science met meer dan 5 jaar ervaring of PhD afgestudeerd met 2+ jaar werkervaring.

Praktisch

Dit is een fulltime functie voor 40 uur in de week.

 

Als je geïnteresseerd bent, maar nog niet zeker weet of je wilt solliciteren kan je ook contatc opnemen met Sieuwert van Otterloo een ander teamlid voor een kennismakingsgesprek (sieuwert /at/  ictinstitute.nl). Als je eerst meer informatie wilt, kijk dan in onze lijst met projecten, onze lijst met lezingen en onze blog. Je kunt op elk moment solliciteren door je CV (of een link naar LinkedIn) en een korte brief te sturen met een beschrijving van het soort functie waarin je geïnteresseerd bent. Mocht je worden uitgenodigd voor een interview: onze dresscode is informeel (business casual).

Meer weten over andere functies? Check: werken bij ICT Institute.

Photo by Leon on Unsplash