Blog

information security NL

Information Security NL: een open Special Interest Group

Information Security NL is een gratis initiatief voor kennisdeling over informatiebeveiliging. We raden iedereen die een security- of privacy-rol heeft in een organisatie in Nederland aan om zich aan te melden voor deze groep.

Sieuwert van Otterloo
ESET_security_days

ESET Security Days: ‘Samenwerken in security essentieel’

Samenwerken tussen politiek, politie en experts is de enige manier om een steeds diverser wordende digitale dreigingen tegen te gaan. Dat is de ietwat uitgekauwde, maar daarom niet minder ware boodschap van verschillende experts tijdens de ESET Security Days. Die vond eerder deze week plaats.

Tijs Hofmans
wannacry-ransomware-map

Security Today-Tomorrow: Malware, IoT en continu testen

Afgelopen maand organiseerden Insite Security, Embrace SBS en Umbrella de bijeenkomst ‘Security Today en Tomorrow’. Wij waren erbij om te ontdekken wat Insite als trends ziet, en leerden veel over ransomware, internet of things en continu testen.

Sieuwert van Otterloo
joao-silas-IT-due-diligence

IT Due Diligence aanpak

Een IT Due Diligence (IT DD) onderzoek is een onderzoek in opdracht van een investeerder naar de IT-systemen en organisatie van een doelbedrijf (een bedrijf waarin geïnvesteerd wordt). Deze onderzoeken moeten extra zorgvuldig uitgevoerd worden omdat omdat het vaak om grote bedragen gaat en omdat er twee partijen bij betrokken zijn (investeerder en doelbedrijf). Ook…

Sieuwert van Otterloo
ben-white-iso-27001

Een samenvatting van ISO 27001

ISO IEC 27001 is een internationale standaard voor informatiebeveiliging. Helaas  is deze standaard niet vrij beschikaar. Hierdoor weten veel mensen niet precies wat de standaard eist en ontstaan misverstanden. Hoewel we iedereen aanraden om de volledige standaard te kopen en te lezen, willen we het opzoeken vereenvoudigen met deze samenvatting.

Sieuwert van Otterloo