Volg Software Zaken

Vacature: IT researcher

Ben je gepromoveerd betawetenschaper en op zoek naar een baan buiten de universiteit? Kom dan solliciteren op de functie IT researcher bij ICT Institute. We zoeken een onderzoeker met sterke academische vaardigheden en passie voor informatietechnologie. Je hoeft nog geen IT expert te zijn, dat kun je bij ons worden. Als IT researcher zorg je voor de wetenschappelijke onderbouwing van onze adviezen en draag je bij aan de doelstelling van ICT Institute om zoveel mogelijk kennis openbaar en gratis te delen.

De ICT Institute manier van werken

De meeste mensen bij ICT Institute hebben de rol van “consultant / expert”. Als IT researcher zorg je voor een sterke kennisbasis binnen ICT Institute: jij bent de wetenschappelijk expert op het gebied van IT. In deze functie zal je het grootste deel van je tijd besteden aan onderzoek en het publiceren daarvan. Je gaat mee op klantbezoeken om informatie op te halen, inspecteert IT-systemen, code en documenten en levert resultaten op in de vorm van presentaties en rapporten. Waar mogelijk publiceer je die informatie: ICT Institute is een groot voorstander van openbare kennisdeling (open source). Onze templates staan bijvoorbeeld gratis met een Creative Commons licentie op internet.

In een typische week werk je aan één klantproject per week, samen met 2 of 3 collega’s. Op deze manier is er veel interactie en samenwerking tussen de verschillende consultants / experts. Daarnaast werk je aan je eigen onderzoeksprojecten of help je met het geven van (gast)colleges als je dat leuk vindt.

Als IT researcher verwachten we dat je een grote bijdrage levert in onderzoek en ontwikkeling. Dit kan bijvoorbeeld door het doen van wetenschappelijk onderzoek en het publiceren daarvan in wetenschappelijke tijdschriften of op onze website. ICT Institute heeft de ambitie om zelf ook een tijdschrift op te zetten, jij kunt hier een grote bijdrage aan leveren als wetenschappelijk redacteur.

Wij verwachten dat iedereen bijdraagt aan de voortdurende verbetering van onze diensten en ook verantwoordelijkheid neemt voor groei en ontwikkeling van persoonlijke kennis. Er is veel ruimte voor initiatief: elke persoon kan de thema’s selecteren waaraan hij of zij werkt op basis van persoonlijke interesses en waarde voor het bedrijf op de lange termijn.

Wie wij zoeken

Om bij ICT Institute te passen, vragen wij van IT researchers het volgende te hebben en kunnen:

Analytische vaardigheden. Een PhD in computerwetenschappen, wiskunde, natuurkunde of andere exacte wetenschap. Dat betekent dat je ervaring hebt met onderzoek en het schrijven van wetenschappelijke publicaties. Het is een pre als je eerder hebt gepubliceerd in wetenschappelijke tijdschriften.

Kennis van onderzoeksmethoden. Bij het opzetten van onderzoek hoort keuze voor passende onderzoeksmethodes en bijbehorende verantwoording.

 

Passie voor software. Ervaring hebben met programmering in de onderzoeks- / academische wereld of als IT-professional is onmisbaar. De meeste onderzoeken zijn vrij technisch, dus een goed begrip van code en programmeren is een must.

Een Agile mindset. Wij werken zelf op een Agile manier, met directe communicatie, korte feedback loops en een focus op mensen in plaats van methodes en processen. Zo focussen we ons op wat belangrijk is en waarde toevoegt aan de organisatie.

Nederlands en Engels spreken, lezen en schrijven. We publiceren graag internationaal, dus het is belangrijk om met zowel Nederlands als Engels goed uit de voeten te kunnen. Ook veel informatie en literatuur is in het Engels.

Naast deze kernvaardigheden hopen we ook dat je unieke ervaring en kennis inbrengt op het gebied van softwareontwikkeling, IT-beveiligingPrivacy, Artificial Intelligence, IT-onderzoek of IT-kwaliteit. We geloven dat een verscheidenheid aan achtergronden nuttig is om klanten het beste advies te geven. Als je dus een unieke ervaring of perspectief hebt, vertel het ons dan.

Functies en criteria

In ons wervingsproces voor onderzoekers bepalen we eerst of we een persoon willen inhuren op basis van de bovenstaande vaardigheden. Vervolgens doen we een aanbod gebaseerd op je werkervaring. Als IT researcher stap je in op een vergelijkbaar niveau als een medior consultant bij ICT Institute. Om wat structuur te bieden, hebben we de volgende niveaus voor de functie van IT researcher gedefinieerd:

  • IT researcher (starter): gepromoveerd (PhD) in exacte richting met 0-5 jaar werkervaring buiten de wetenschap.
  • IT researcher (ervaren): gepromoveerd (PhD) in exacte richting met 5+ jaar werkervaring buiten de wetenschap.

Praktisch

Dit is een fulltime functie voor 40 uur in de week. Als je nog andere onderzoeksverplichtingen hebt, dan is een kortere werkweek bespreekbaar.

Meer weten? Check: werken bij ICT Institute.

Als je geïnteresseerd bent, maar nog niet zeker weet of je wilt solliciteren kan je ook contatc opnemen met Sieuwert van Otterloo een ander teamlid voor een kennismakingsgesprek (sieuwert /at/  ictinstitute.nl). Als je eerst meer informatie wilt, kijk dan in onze lijst met projecten, onze lijst met lezingen en onze blog. Je kunt op elk moment solliciteren door je CV (of een link naar LinkedIn) en een korte brief te sturen met een beschrijving van het soort functie waarin je geïnteresseerd bent. Mocht je worden uitgenodigd voor een interview: onze dresscode is informeel (business casual).

Photo by ThisisEngineering RAEng on Unsplash