Volg Software Zaken

Team Sieuwert van Otterloo

Softwarezaken wordt geleid door Dr. Sieuwert van Otterloo. Sieuwert van Otterloo heeft wiskunde en kunstmatige intelligentie gestudeerd en gepromoveerd in de informatica.

Sinds 2005 is hij actief als managementconsultant.

  • Van 2005 tot 2009 werkte hij bij McKinsey & Company als associate. Hier heeft hij strategie-projecten uitgevoerd voor bedrijven in de telecom, energie, logistiek en financiële sector. Hij was verbonden aan het Business Technology Office en was naast algemeen strategie-consultant ook expert op het gebied van software-ontwikkeling.
  • Van 2009 tot 2013 is Sieuwert van Otterloo werkzaam geweest bij de Software Improvement Group, het bedrijf dat de SIG/TÜViT standaard voor onderhoudbaarheid van software heeft ontwikkeld. Als senior consultant en hoofd consultancy heeft hij leiding gegeven aan het team van consultant, bijgedragen aan de ontwikkeling van nieuwe producten en onderzoek gedaan naar tientallen IT-systemen.

Sinds 2013 werkt Sieuwert van Otterloo volledig via Softwarezaken, waar hij bedrijven helpt op het gebied van software en innovatie.

Expertise

  • Business- en strategie-inzicht, onder andere door het interviewen, adviseren en interviewen van Nederlandse startups.
  • Mede-oprichter van StartupJuncture, Dutchstartupdatabase en lid van het StartupDelta team
  • Kennis van agile en scrum (professioneel scrum master)
  • Geregistreerd als Gerechtelijk Deskundige in het LRGD. Ook aangesloten bij de SGOA, een onafhankelijke stichting voor IT-conflictbemiddeling.