Volg Software Zaken

Vacature: Software developer

Heb jij graag kritiek op de code van andere mensen? Dan zoeken we jou als Software developer! Natuurlijk moet je zelf kunnen programmeren, bij ons heb je de unieke kans om andere organisaties te helpen goede software te bouwen. Binnen ICT Institute is veel theoretische kennis over software-ontwikkeling, jij brengt hands-on ervaring mee en helpt om praktische adviezen bij de klant te krijgen. Dat hoef je niet alleen te doen, juist daarom is het leuk om bij ICT Institute te komen werken. Bij ons heb je bovendien de ruimte om zelf tools te ontwikkelen die ons advieswerk beter of makkelijker maken.

De ICT Institute manier van werken

De meeste mensen bij ICT Institute hebben de rol van “consultant / expert”. Als ‘Software developer’ bij ICT Institute ben je expert in software, de beste developer van het kernteam. In deze functie zal je het grootste deel van de tijd besteden aan het beoordelen van code van klanten en het programmeren van onze eigen hulpmiddelen en scripts. Je gaat mee op klantbezoeken, mag kritiek hebben op de code van anderen (wel opbouwend natuurlijk) en levert resultaten in de vorm van applicaties of code-analyses.

In een typische week beoordeel je de code van een startup die mogelijk overgenomen wordt en werk je verder aan je eigen ontwikkelproject voor ICT Institute. Bijvoorbeeld het doorontwikkelen van de RobotReporter. Bij elk klantproject zijn 2 of 3 experts betrokken. Op deze manier is er veel interactie en samenwerking tussen de verschillende consultants / experts.

Eén je kerntaken is daarmee het ontwikkelen van nieuwe producten. Wij verwachten dat iedereen bijdraagt aan de voortdurende verbetering van onze diensten en ook verantwoordelijkheid neemt voor groei en ontwikkeling van persoonlijke kennis. Je kunt dus verwachten dat je collega’s actief met je meedenken. Er is veel ruimte voor initiatief: elke persoon kan de thema’s selecteren waaraan hij of zij werkt op basis van persoonlijke interesses en waarde voor het bedrijf op de lange termijn.

Wie wij zoeken

Om bij ICT Institute te passen, vragen wij van Software developers het volgende te hebben en kunnen:

Passie voor software. Een goed begrip van code en programmeren is een must voor deze functie. Je hebt minstens een HBO-opleiding in de richting van IT. Verder heb je kennis van agile, devOps en werken onder architectuur. Ervaring met het ontwikkelen van grootschalige systemen is een pré.

Analytische vaardigheden. Je bent goed in debuggen en het analyseren van code. Als programmeur moet je zwakke plekken in code aan kunnen wijzen en daar heldere verbeteringen voor bedenken. Je collega’s helpen je om dit als goede adviezen te formuleren.

Mogelijkheid om technische problemen aan je collega’s uit te leggen, want samen moet je naar de klant kunnen om die van goed advies te voorzien.

 

Sterke communicatie- en presentatievaardigheden zijn belangrijk om onze klanten te informeren en adviseren over voorstellen en projecten. Dit hoef je niet direct te kunnen, deze vaardigheid kun je bij ons ontwikkelen.

Een Agile mindset. Wij werken zelf op een Agile manier, met directe communicatie, korte feedback loops en een focus op mensen in plaats van methodes en processen. Zo focussen we ons op wat belangrijk is en doen we geen onnodige zaken.

Nederlands en Engels spreken, lezen en schrijven. Niet al onze klanten zijn Nederlandstalig en/of in Nederland gevestigd, dus het is belangrijk om met zowel Nederlands als Engels goed uit de voeten te kunnen. Ook veel informatie is in het Engels.

Naast deze kernvaardigheden hopen we ook dat je unieke ervaring en kennis inbrengt op het gebied van softwareontwikkeling, IT-beveiligingPrivacy, Artificial Intelligence, IT-onderzoek of IT-kwaliteit. We geloven dat een verscheidenheid aan achtergronden nuttig is om klanten het beste advies te geven. Als je dus een unieke ervaring of perspectief hebt, vertel het ons dan. Van pas afgestudeerden zonder een unieke werkervaring horen wij graag wat je zou willen leren of ontwikkelen bij ICT Institute.

Functies en criteria

In ons wervingsproces bepalen we eerst of we een persoon willen inhuren op basis van de bovenstaande vaardigheden. Vervolgens doen we een aanbod gebaseerd op je werkervaring. Om wat structuur te bieden, hebben we de volgende niveaus voor de functie van Software developer gedefinieerd:

  • Junior Software developer: afgestudeerd HBO met 0-2 jaar ervaring.
  • Medior Software developer: afgestudeerd HBO met 2-5 jaar ervaring of 0-2 jaar werkervaring in je eigen startup.
  • Lead Software developer: afgestudeerd HBO met meer dan 5 jaar ervaring.

Praktisch

Dit is een fulltime functie voor 40 uur in de week. Als je nog werkt aan je eigen startup of een ander leuk project, dan is een kortere werkweek bespreekbaar.

Meer weten? Check: werken bij ICT Institute.

Als je geïnteresseerd bent, maar nog niet zeker weet of je wilt solliciteren kan je ook contatc opnemen met Sieuwert van Otterloo een ander teamlid voor een kennismakingsgesprek (sieuwert /at/  ictinstitute.nl). Als je eerst meer informatie wilt, kijk dan in onze lijst met projecten, onze lijst met lezingen en onze blog. Je kunt op elk moment solliciteren door je CV (of een link naar LinkedIn) en een korte brief te sturen met een beschrijving van het soort functie waarin je geïnteresseerd bent. Mocht je worden uitgenodigd voor een interview: onze dresscode is informeel (business casual).

 

Photo by Clément Hélardot on Unsplash