Volg Software Zaken

Blog persoonsgegevens

Privacy in het nieuws

Dat de hype rondom privacy na de inwerking treding van de AVG niet voor altijd even groot zou blijven is voor niemand een verrassing. Of het naleven van wet-en regelgeving belangrijk blijft voor bedrijven, hangt af van de assertiviteit en activiteit van Toezichthouders. In dit artikel bespreken wij wat er de laatste tijd gebeurd is…

Joost Krapels

Faillissementen en datalekken, NCIX als voorbeeld

Ongeveer een week geleden maakte de wereld kennis met een groot datalek van de Canadese software- en hardware retailer NCIX. Na een faillissement werd een server inclusief gevoelige gegevens te koop aangeboden. Mag dit? Wat zijn de gevolgen? Hoe had het voorkomen kunnen worden? In dit artikel gaan wij dieper in op de ontdekkingen van…

Joost Krapels

Basistraining privacy en AVG – 23 maart en 20 april

Wegens veel belangstelling voor de vorige training, geeft ICT Institute opnieuw training over de nieuwe Algemene Verordening Persoonsgegevens (AVG of Engels GDPR). De volgende trainingsdata zijn vrijdag 23 maart 10.00 tot 16.00 en vrijdag 20 april 10.00 – 16.00. Binnen 1 dag leer je wat de nieuwe regels zijn en hoe je deze kan toepassen om…

Sieuwert van Otterloo

Aan de slag met GDPR / AVG in 10 stappen

Wie met persoonsgegevens werkt (en wie doet dat niet) moet aan de slag om voor mei 2018 te voldoen aan de nieuwe AVG: de algemene verordening persoonsgegevens. Gebaseerd op het 10-stappenplan van de Autoriteit Persoonsgegevens zelf hebben we hieronder uitgelegd wat dit inhoudt. Check zelf met deze lijst of u alles op orde heeft.

Sieuwert van Otterloo

Help een datalek – procedure meldplicht datalekken

Bijna elke organisatie in Nederland verwerkt persoonsgegevens en moet zich dus houden aan de privacywetgeving. Deze privacywetgeving verplicht bedrijven om een procedure te hebben voor het melden van datalekken. Op het niet melden van lekken staat namelijk een hoge boete. In dit artikel hebben we een voorbeeldprocedure geschreven geschikt voor de meeste bedrijven.

Sieuwert van Otterloo