Volg Software Zaken

De ISO27001 Lead Auditor certificeringscursus

Bij ICT instituut hebben de meeste consultants verschillende certificeringen, waaronder de ISO 27001 Lead Auditor Certification en kunnen door certificeringsinstellingen worden ingeschakeld om systeembeheersysteem-audits uit te voeren onder het aansturings- en managementsysteem van eerder genoemde.

Onze cursus

Op basis van praktische oefeningen krijgt u de controletechnieken onder de knie en ontwikkelt de competentie om een ​​auditprogramma, auditteam, communicatie met klanten en conflictoplossing te beheren.

EXTRA opmerking: deze cursus kan ook worden beschouwd als een ‘add-on’ voor de introductiecursus ISO 27001

Voor wie is deze cursus?

 • Auditors die certificeringsaudits van het ISS (Information Security Management System) willen kunnen leiden
 • Managers of consultants
 • Personen die verantwoordelijk zijn voor de naleving van eisen aan een Information Security Management System
 • Technische experts die zich voorbereiden op een audit van het Information Security Management System
 • Consultants die graag een grondige kennis willen hebben van ISO 27001

Leerdoelen

 • Begrijpen van de werking van een ISMS op basis van ISO 27001
 • Verwerven van de competenties van een auditor om: een audit te plannen, een audit te leiden, conceptrapporten op te stellen en op te volgen op een audit in overeenstemming met ISO 19011
 • Het verband tussen ISO / IEC 27001, ISO / IEC 27002 en andere normen
 • Begrijpen van de rol van een auditor om: een audit te plannen, een audit te leiden, conceptrapporten op te stellen en op te volgen op een audit in overeenstemming met ISO 19011
 • Leer hoe u een audit- en auditteam kunt leiden

Educatieve benadering

 • Deze training is gebaseerd op zowel theorie als praktische invoer inclusief vele best practices die worden gebruikt in ISMS-audits
 • Lessen worden geïllustreerd met voorbeelden op basis van case-studies
 • Praktische oefeningen zijn gebaseerd op een case study
 • Oefenexamens, vergelijkbaar met het certificeringsexamen

Vereisten

Enige kennis van ISO/IEC 27001 en uitgebreide kennis van audit principes.

Planning van de cursus

De cursus is zeer efficiënt. Het duurt slechts 4 dagen plus een voorbereidingssessie die een week voor de cursus huiswerk meegeeft en wordt regelmatig gegeven op onze trainingslocatie in Utrecht. De training wordt in eerste instantie in het Engels gegeven, met Nederlandse vertaling mogelijk.

De ICT Institute blik op ISO27001

ISO 27001 helpt u bij het creëren van structurele informatiebeveiliging in uw organisatie. Het is een van de weinige certificeerbare internationale normen voor een informatiesysteembeheersysteem. Het regelmatige en herhaalde beoordelingsproces helpt u om uw beveiliging voortdurend te verbeteren.

ICT Institute helpt u om van ISO 27001 een levend proces in uw organisatie te maken. Geen doel op zich, maar een echte veilige organisatie en IT-systemen. Als u het ISO 27001-certificaat krijgt, is uw status van als gecertificeerde organisatie ook voor externe partijen zichtbaar, vaak met een zeer positieve impact.

ICT-instituut staat bekend om zijn pragmatische aanpak en om hulp bij het snel benaderen van zaken die goed werken en zaken die kunnen worden verbeterd. Verschillende manieren van werken en standaardprocedures zullen worden getoond. We leveren ook ‘Best Practice’ voorbeelddocumenten, zodat u met een vliegende start aan elk ISO 27001-project kunt beginnen.

Hoe te boeken?

U kunt middels het formulier hier onder contact met ons opnemen voor informatie of inschrijvingen. Mocht u liever telefonisch contact opnemen over de cursus, dan kan dat natuurlijk ook. Onze contactgegevens staan onderaan deze pagina.