Volg Software Zaken

Nieuw kantoor op de Europalaan in Utrecht

| Sieuwert van Otterloo | Other

Sinds 1 augustus 2017 heeft ICT Institute (het bedrijf achter SoftwareZaken) een nieuw kantoor op Europalaan 12 in Utrecht. Het kantoor is gevestigd in gebouw ‘De Drukkerij’, dat onlangs in gebruik genomen is als flexibel kantoorgebouw voor kleine en middelgrote gebouwen.

Waarom een nieuwe locatie

De mensen van ICT Institute zelf actief in heel Nederland. ICT Institute heeft altijd vaste postadressen in Amsterdam en Utrecht gehad maar is op zoek geweest naar de beste kantoorlocatie: na een kantoor op Science Park Amsterdam in 2014-2015 en Breukelen tot april 2016, was het tijd voor een nieuwe locatie. De nieuwe locatie is niet alleen bedoeld als werkplek, maar ook voor vergaderingen en workshops. De aankomende cursus ‘ISO 27001 lead auditor’ zal bijvoorbeeld hier worden gegeven. Het kantoor heeft een vergaderopstelling met groot scherm, flip-over, whiteboard en een grote tafel. Er is ruimte voor maximaal  12 mensen.

Het gebouw ‘De Drukkerij’

drukkerij2 kleinDe Europalaan in Utrecht was een industriegebied en wordt nu herontwikkeld tot luxe woongebied. Alle bestaande industriële panden worden komende jaren gebruikt als kantoorruimte vaak voor de creatieve sector. In dezelfde straat zijn nu De Stadstuin, De Vechtclub en De Drukkerij gevestigd. Ook de nieuwe groeibedrijven Coolblue en Picnic hebben hier ruimte gevonden.

ICT Institute heeft gekozen voor De Drukkerij, de nieuwste kantoorlocatie. Het gebouw zelf is een voormalige drukkerij, gebouwd rond 1950. De laatste jaren is het gebruikt als postkantoor. Sinds augustus wordt het beheerd door Gapph, die het verhuurd als kantoorruimte voor IT-bedrijven en creatieve sector. De huidige huurders zijn:

  • Bier en Appelsap, een website met uitgaanstips voor ouders en kinderen in de regio Utrecht.
  • Zo-verhuurd, dat de ruimte verder ontwikkelt en flexibele werkplekken aanbiedt
  • Van Selfie, een video-productie en video-marketingbedrijf

Elke maand zijn er nieuwe bedrijven en ondernemers, we gaan proberen om iedere mede-ondernemer in ons pand die dat wil hier te vermelden.

Bereikbaarheid en route

locatie-drukkerij-europalaan-utrecht‘De Drukkerij’ is bereikbaar met auto en openbaar vervoer (zie hier de link op google maps).

  • Wie met de auto komt kan navigeren naar Europalaan 12, 3526 KS in Utrecht. Het gebouw ligt aan het midden van de Europalaan, tussen de bouwmarkt en het tankstation. Vanaf de parallelweg is het parkeerterrein bereikbaar. Mogelijk moet u bellen om het hek open te laten doen.
  • Met het openbaar vervoer is de locatie in 20 minuten bereikbaar vanaf Utrecht centraal. Er zijn twee busstations: Vanaf busstation C5 aan jaarbeurszijde kunt u bus 74 of 77 pakken naar halte Anne Frankplein.Vanaf busstation C2 aan jaarbeurszijde kunt u bus 9, 181, 195 of 295 pakken en uitstappen op Koningin Wilhelminalaan.

De OV-fiets is ook een goede optie.

Postadres

Het postadres van ICT Institute en dus ook van SoftwareZaken is ongewijzigd: brieven en pakketten kunnen naar de Henri Polaklaan in Amsterdam, of naar de Kees van Bohemenhof in Utrecht. Deze informatie staat onderaan elke pagina.

Author: Sieuwert van Otterloo
Dr. Sieuwert van Otterloo (CISA, CIPP/E) is IT-deskundige met kennis van software-kwaliteit, IT-strategie, projectmanagement, privacy, en verantwoord gebruik van AI. Hij geeft les aan de VU, doet onderzoek aan de HU en geeft advies en doet reviews bij organisaties door heel Nederland. Hij oprichter en directeur van ICT Institute.