Volg Software Zaken

TV-uitzending How it’s done – informatiebeveiliging

| Sieuwert van Otterloo | Security

ICT Institute is gevraagd voor het TV-programma How It’s Done. Op 16 maart wordt door ons uitgelegd hoe bedrijven informatiebeveiliging snel en goed kunnen regelen.

Goede beveiliging snel geregeld

How It’s done is een programma van RTL Z, waarin Nederlandse bedrijven uitleggen wat zij doen. Het is een variant van ‘ How it’s Made’: Bij de made-variant worden fabrieken en productieprocessen bezocht. Bij How it’s done gaat het om dienstverlening. De camera-ploeg van het programma is in December 2019 bij ons kantoor geweest. In de uitzending hebben we het gehad over de aanpak om een goede informatie-beveiligingsbeleid op te zetten. We doen dit volgens onze eigen aanpak, genaamd Security Verified. Dit is een lichtere variant van bestaande standaarden als ISO 27001. Het voordeel van deze aanpak is dat het praktische aanpak is, waarmee binnen enkele weken beveiliging goed geregeld is. De aanpak bestaat uit vijf workshops: Directie, Personeel, IT, Team en Controle. Meer over deze aanpak van Security Verified staat hier.

We hopen dat deze uitzending bedrijven helpt om in actie te komen en beveiliging goed te regelen. Het maakt ons niet uit of bedrijven dit zelf doen of samen met ons: het belangrijkste is dat bedrijven de moeite nemen om het eigen gegevens en die van klanten te beveiligen.

 

How it’s done uitzending

Wij spelen mee in aflevering 11 van seizoen 3. Deze aflevering wordt driemaal uitgezonden: Zaterdag 16 maart 17.00, dinsdag 19 maart om 16.30 en donderdag 21 maart om 10.30. Zodra de herhaling online beschikbaar is, zullen we deze hier opnemen.

De uitzending is hier terug te kijken: How it’s done S3 Aflevering 11.

Klanten aan het woord

We zijn erg blij dat ook een van onze klanten de tijd genomen heeft om mee te werken aan de uitzending: CEO Marc Habbema van SOWISO is ook in beeld en aan het woord. SOWISO is een van de leidende ontwikkelaars van software van wiskunde-onderwijs. Omdat zij software leveren aan veel universiteiten heeft SOWISO veel gegevens van studenten. De beveiliging hiervan is extreem belangrijk. ICT Institute heeft SOWISO geholpen om goed beleid op te zetten. Dit beleid is ook extern getoetst aan de standaard Security Verified. Dit is een open standaard met ook een openbaar register van gecertificeerde bedrijven.

 

Author: Sieuwert van Otterloo
Dr. Sieuwert van Otterloo is IT-expert en startup enthusiast. Hij heeft veel ervaring met scrum, agile, IT-beveiling, IT-contracten, IT-strategie. Sieuwert is als expert toegelaten bij NVBI, LRGD en SGOA.