Volg Software Zaken

NIS2 Training informatiebeveiliging voor bestuurders

Wie lid is van een raad van bestuur van een organisatie die een belangrijke maatschappelijke rol vervult, is verplicht om een training te volgen over informatiebeveiliging. Deze training is speciaal ontwikkeld om in korte tijd (1 ochtend of middag) alle vereiste kennis op te doen.

Inhoud van de training

In deze training bespreken we interactief alle belangrijke risico’s en ook beheersmaatregelen. Dit doen we door het bespreken van:

  •   actuele dreigingen in de samenleving.
  •   belangrijke scenario’s die ook worden nagespeeld, waaronder een ransomware-aanval of een grote crisis. 
  •    De belangrijkste beheersmaatregelen en hoe deze te implementeren, aan de hand van de standaard ISO 27001 en ook uitleg van andere standaarden
  •    Wat bestuurders kunnen doen om informatiebeveiliging te bevorderen

Na afloop van de training ontvangt u een certificaat van deelname.

 

Wie geeft de training 

De training wordt gegeven voor ICT Institute en Pasquil, twee adviesbureaus met jarenlange ervaring in informatiebeveiliging. De hoofdtrainers zijn:

  •   Dr. Sieuwert van Otterloo CISA CIPP/E
  •   Mr. Jelle Hoekstra CISA CIPP/E CIPM
  •   Mr. Daniel Tjeerdsma 

 Sieuwert, Jelle en Daniël hebben al veel organisaties geholpen om te voldoen aan de AVG en andere wetgeving en met ISO 27001 certificatie. Ze hebben ervaring in de zorg, onderwijs, maar ook bij technologiebedrijven en not-for-profits. 

Opgeven

U kunt zich opgeven voor de training door een mail te sturen aan ICT Institute of Pasquil. Bij ICT Institute kan dit via sieuwert -at- ictinstitute.nl. De training duur drie uur (9.30 – 12.30 of  13.30 – 16.30) en wordt drie maal per jaar gegeven in Utrecht. De kosten voor de training zijn € 425 ex BTW per deelnemer.