Volg Software Zaken

Template Bewerkersovereenkomst

| Sieuwert van Otterloo | Privacy Templates

Let op: dit artikel is vanwege de nieuwe wetgeving AVG opgevolgd door dit artikel: template verwerkersovereenkomst. Dit template is verouderd. 

In Nederland geldt de wet bescherming persoonsgegevens voor elke organisatie die persoonsgegevens verzamelt. Volgens deze wet moet er een schriftelijke overeenkomst gesloten worden als er persoonsgegevens worden gedeeld met een leverancier: een bewerkersovereenkomst. We hebben een word template gemaakt voor iedereen die zijn eigen bewerksovereenkomst wil maken.

U kunt het template hier downloaden: word-template bewerkersovereenkomst

Het gebruik van het template is op eigen verantwoordelijkheid: u moet zelf het template invullen en aanpassen aan uw situatie. Zo is het bijvoorbeeld verstandig om specifieke beveiligingsmaatregelen af te spreken en in de overeenkomst op te nemen. Bij ingewikkelde situaties raden we aan om om dit te doen samen met een IT-advocaat (zie hier onze lijst IT-advocaten). Ook kunt u altijd met ons contact opnemen voor hulp bij invullen of een review.

Author: Sieuwert van Otterloo
Dr. Sieuwert van Otterloo (CISA, CIPP/E) is IT-deskundige met kennis van software-kwaliteit, IT-strategie, projectmanagement, privacy, en verantwoord gebruik van AI. Hij geeft les aan de VU, doet onderzoek aan de HU en geeft advies en doet reviews bij organisaties door heel Nederland. Hij oprichter en directeur van ICT Institute.