Volg Software Zaken

Volg de ISO 27001 training van 24-27 oktober

| Sieuwert van Otterloo | Security

De juiste training van medewerkers is een belangrijk en vaak verplicht onderdeel van beleid voor informatiebeveiliging en privacy. Een belangrijke rol in waarvoor training nodig is,  is de interne auditor en we adviseren de ISO 27001 lead auditor training voor iedereen die betrokken is bij een interne audit. In oktober 2017 geven we deze meerdaagse cursus, en leidt tot een internationaal erkend certificaat van IRCA / CQI.

Trainingsmogelijkheden

Met ICT Institute hebben we veel organisaties geholpen om hun beveiligingsbeleid op te zetten. Wij helpen deze bedrijven aan hun eigen rollen te blijven voldoen door verschillende trainingsmogelijkheden te bieden. Ons doel is om veel verschillende opties aan te bieden, zodat het past bij elke rol en ook elke persoon. Momenteel bieden we al het volgende aan:

Online artikelen voor zelfstudie: Dit omvat basiskennis (bijvoorbeeld ISO 27001 samenvatting), artikelen over bijvoorbeeld bewerkersovereenkomsten en Engelstalige artikelen over bijvoorbeeld risk management en  wachtwoordbeleid.

  • Advies en persoonlijke begeleiding, als wij gevraagd worden om direct te helpen met het opzetten of verbeteren van beveiliginsgbeleid.
  • Veel standaarden (waaronder ISO 27001 en Security Verified) vereisen lidmaatschap van speciale belangengroepen. Wij bieden daarom een gratis toegankelijke special interest group Information Security NL.
  • Hierbovenop bieden we sinds kort ook een officieel erkende diepte training tot ISO 27001  lead auditor. Dit is een training van meerdere dagen die wordt aanbevolen voor mensen in een security team. Het is een intensieve training die een examen en internationaal erkende certificering omvat.

Voltooiing van de opleiding maakt u aantoonbaar gekwalificeerd om een ​​ security- en privacy-rol te vervullen. Als u nieuw bent in informatiebeveiliging, biedt de training een solide basis. Als u langer betrokken bent geweest bij de informatiebeveiliging, zal deze training u helpen met uw voortdurende ontwikkeling op dit gebied.

Programma

Deze training duurt vier dagen en omvat de volgende onderwerpen:

  • Voorbereiding: een kleine webinar om ervoor te zorgen dat alle deelnemers voorbereid naar de training komen. Deze bestaat uit basisbeveiligingsconcepten, vertrouwdheid met de ISO 27001 eisen voor een informatiebeveiligingssysteem.
  • Dag 1: Inzicht in de structuur van ISO 27001 en certificatie-eisen.
  • Dag 2: Creëren van een auditteam en plan
  • Dag 3: Uitvoeren van audits en rapportage resultaten
  • Dag 4: Examenopleiding en schriftelijk examen. Inclusief het officiële IRCA CQI examen voor het ISO 27001 lead auditor certificaat.

Kosten en logistiek

De totale kosten voor de training zijn € 2450. Inschrijving vereist een aanbetaling van € 250 ex BTW om uw plaats in de training te reserveren. De rest dient 5 dagen voor het begin van de training te worden betaald. De prijs is inclusief koffie, lunches, materiaal. Bij boeking voor 15 september geldt een early bird tarief van €1950 totaal. De locatie is Europalaan 12, Utrecht. Gratis parkeergelegenheid beschikbaar.

eventbrite-lead-auditor-trainingRegistratie gaat via Eventbrite. Klik op de afbeelding of op deze link. Bij aanmelding betaalt u de aanbetaling (250 euro ex btw) en ontvangt u een factuur voor het evenement zelf.

Meer informatie over de inhoud van de cursus staat ook in de Engelstalige aankondiging, in het artikel over de geslaagden van de vorige editie en op deze achtergrond pagina over de lead auditor cursus.

 

 

 

Author: Sieuwert van Otterloo
Dr. Sieuwert van Otterloo (CISA, CIPP/E) is IT-deskundige met kennis van software-kwaliteit, IT-strategie, projectmanagement, privacy, en verantwoord gebruik van AI. Hij geeft les aan de VU, doet onderzoek aan de HU en geeft advies en doet reviews bij organisaties door heel Nederland. Hij oprichter en directeur van ICT Institute.