Volg Software Zaken

Infosecurity, Deze week op 30 en 31 Oktober in Utrecht

| Floris van den Broek | Other Security

Op 30 en 31 Oktober a.s. vindt in de Jaarbeurs in Utrecht de Infosecurity beurs plaats. Registratie is gratis voor wie bij een relevante organisatie werkt. De beurs heeft een commerciële inslag maar kan toch interessant zijn, onder andere door een aantal seminars.

 

 

De beurs zelf geeft aan ook op de gebieden Cloud Computing, Datacenter & Infrastructure Optimisation, Artificial & Data Intelligence, Digital Transformation & Control en Privacy en Governance & Risk Management content aan te bieden, maar wij richten ons even vooral op de Security aspecten.

Om te beginnen is er, meestal gratis voor wie bij een relevante organisatie, de beursvloer, waar verschillende stands het bestuderen waard zijn.

Qua hardware is er sowieso veel te zien, want firewalls en servers zijn duidelijk uitgestald, met al hun specificaties. Ook de distributeurs, met hun verschillende complete security oplossingen via partners, zoals Copaco en Infinigate zijn van de partij. Zij werken vaak met partners die hardware, software en services combineren.

Op gebied van software is er jaarlijks veel nieuws. Te denken valt, dit jaar aan nieuwe authenticatie oplossingen, nieuwe software met verregaande detectiemogelijkheden en natuurlijk de software die in het ontwikkelproces wordt gebruikt om source code continu te blijven checken op security risico’s. Het aantal software leveranciers op de beurs is inmiddels de honderd gepasseerd.

Persoonlijk vinden wij een heel mooie manier om kennis op te doen in de ‘Theaters’. Dit zijn kleine theater locaties, vlak bij de beursvloer, waar je presentaties kunt volgen over specifieke onderwerpen op gebied van bijvoorbeeld Cyber Security, AI en  Privacy. Hier enkele voorbeelden:

Zo krijg je ter plaatse op de beurs uitleg en kun je wellicht beter door de bomen het bos blijven zien. Let op: je moet je ook voor deze theater presentaties apart aanmelden en gezien het beperkte aantal stoelen kunnen deze vol raken, dus wees er tijdig bij.

En natuurlijk zijn de ICT Institute medewerkers ook volop aanwezig. Ik ben daar zelf in elk geval op de 30e. Tot ziens deze week in Utrecht…

 

Image credit: Skitterphoto from Pexels

 

 

 

Author: Floris van den Broek